Snäll Jansson

En klassisk Jansson, men anpassad för ansjovisskeptiker.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 lök - gul
  • 0,5 msk smör - +1 msk smör
  • 500 g potatis
  • 1 anjovisfiléer - liten burk (55 g)
  • 1 krm salt
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 msk ströbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skiva löken. Stek i 1/2 msk smör på svag värme 10 min tills den är riktigt mjuk.

  2. Skala potatisen och skär den i stavar. Skär ansjovisfiléerna i mindre bitar. Blanda 1 msk av ansjovisspadet och salt med grädden.

  3. Smörj en ugnssäker form och lägg i ett lager potatis. Lägg på lök och ansjovis och sedan resten av potatisen. Strö på ströbröd. Fördela 1 msk smör över potatisen i små klickar. Häll på grädden.

    Foto: Ulrika Pousette

    Jansson, fransk sellerisallad, köttbullar, revbensspjäll, bröd och rödbetssallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!