Snabbt och enkelt bröd
Ingredienser
- 25 g jäst
- 3 dl vatten - ljummet, 37°
- 2 msk olivolja
- 2 dl skrädmjöl - eller grahamsmjöl
- dl vetemjöl special - (330 g)
- 1 tsk salt
Gör så här
-
Finfördela jästen i en bunke och lös upp den i det ljumma vattnet. Tillsätt olivolja och skrädmjöl. Blanda ner vetemjöl och salt och arbeta degen ca 5 min. Täck med bakduk och låt den jäsa på varm och dragfri plats ca 30 min.
-
Sätt ugnen på 250°. Tag upp degen på en mjölad arbetsyta och knåda den lätt. Dela i två delar och forma till avlånga baguetter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Skåra några diagonala snitt med vass kniv. Täck med duk och låt jäsa ca 20 min.
-
Grädda mitt i ugnen ca 12 min. Låt svalna under bakduk på galler.