Snabbt och enkelt bröd

Hembakat bröd kan förgylla den kallaste vinterdag. I det här receptet ingår lite skrädmjöl, som är rostat havremjöl. Men det kan bytas ut, mot samma mängd grahamsmjöl.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten - ljummet, 37°
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl skrädmjöl - eller grahamsmjöl
  • dl vetemjöl special - (330 g)
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Finfördela jästen i en bunke och lös upp den i det ljumma vattnet. Tillsätt olivolja och skrädmjöl. Blanda ner vetemjöl och salt och arbeta degen ca 5 min. Täck med bakduk och låt den jäsa på varm och dragfri plats ca 30 min.

  2. Sätt ugnen på 250°. Tag upp degen på en mjölad arbetsyta och knåda den lätt. Dela i två delar och forma till avlånga baguetter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Skåra några diagonala snitt med vass kniv. Täck med duk och låt jäsa ca 20 min.

  3. Grädda mitt i ugnen ca 12 min. Låt svalna under bakduk på galler.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!