Snabbsyrad surkål 55555(1) Sååå mycket godare än färdig surkål på burk! Skriv ut För 4 portioner Ingredienser 1 vitkålshuvud, (ca 500 g) 2 msk smör 1 tsk kummin 1/2 dl vatten 1/4 dl ättika, (24 %) 1 dl strösocker 1 tsk salt 20 min Snabbsyrad surkål – gör så här: Ansa och dela kålhuvudet, skär bort rotstocken. Strimla kålen fint. Bryn kålen i smöret i en kastrull 2–3 min till fin färg. Krydda med kummin. Tillsätt vatten, ättika, socker och salt. Sjud under lock ca 10 min, kålen ska vara aningen krispig. Häll bort ev överbliven vätska och servera. Fler recept med: Grönsaker, Husmanskost Vegetariskt Sötpotatissallad med fetaost 20 minuter + 20 minuter i ugn + koktid Vegetariskt Kryddrostad morotssallad med gryn 20 minuter + 20 minuter i ugn + koktid Vegetariskt Varm kålsallad 30 minuter + 30 minuter i ugn Veganskt Sallad med inlagd rödkål och russin 15 minuter + 1 dygn i kyl