00000

Att göra inläggningar är ett perfekt sätt att ta vara på skördetidens fina grönsaker. Här gör vi en snabbinläggnig av vanlig slanggurka och fänkål.

För 1 stor burk

Ingredienser

Snabbpicklad fänkål och gurka med dill

1 stor fänkålsstånd, (275 g)
1 liten gurka
2 1/2 dl vatten
1 dl ättiksprit, (12 %)
3/4 dl strösocker
2 msk honung
1 msk dillfrön
2 1/2 tsk salt

15 min

1. Koka upp vatten, ättiksprit, socker, honung, dillfrön och salt. Låt lagen sjuda under lock ca 5 min.

2. Halvera fänkålen och skär bort den grova stocken i mitten. Grovstrimla fänkålen. Dela gurkan längsgående och skrapa ut kärnhuset. Skär gurkan i grova bitar.

3. Varva grönsakerna i väl rengjorda glasburkar och häll över den heta lagen så att det täcker grönsakerna. Sätt lock på burkarna när lagen kallnat.

Fler recept med: Grönsaker, Övrigt, Sallader, Smårätter