Snabbpicklad fänkål och gurka med dill

Att göra inläggningar är ett perfekt sätt att ta vara på skördetidens fina grönsaker. Här gör vi en snabbinläggnig av vanlig slanggurka och fänkål.
Lisa Lemke

Snabbpicklad fänkål och gurka med dill

  • 1 stor fänkålsstånd - (275 g)
  • 1 liten gurka
  • 2,5 dl vatten
  • 1 dl ättiksprit - (12 %)
  • 0,75 dl strösocker
  • 2 msk honung
  • 1 msk dillfrön
  • 2,5 tsk salt

Gör så här

  1. Koka upp vatten, ättiksprit, socker, honung, dillfrön och salt. Låt lagen sjuda under lock ca 5 min.

  2. Halvera fänkålen och skär bort den grova stocken i mitten. Grovstrimla fänkålen. Dela gurkan längsgående och skrapa ut kärnhuset. Skär gurkan i grova bitar.

  3. Varva grönsakerna i väl rengjorda glasburkar och häll över den heta lagen så att det täcker grönsakerna. Sätt lock på burkarna när lagen kallnat.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!