00000

Festligt och lättlagat! Mild mjuk smak, som kan få sting med extra chili!

För 4 pers

Ingredienser

Snabblagad kokoskotlett med coucous och kålsallad

600 g benfri fläskkotlett
1 msk + 2 msk smör
1 röd chili, t ex spansk peppar
1 tsk + 2 krm salt
2 krm + 1 krm nymald svartpeppar
1 burk lätt kokosmjölk (400 ml)
1 msk konc kalvfond
1 msk Maizena majsstärkelse
1/2 spetskåls- eller savojkålshuvud (à 1 kilo)
250 g körsbärstomater
1/2 knippa bladpersilja
1 vitlöksklyfta

Tillbehör

3 dl couscous

20 min

1. Skär köttet i ca 2 cm tjocka skivor. Stek dem i 1 msk smör i en stekpanna 3–4 min på varje sida. Kärna ur och strimla chilin. Lägg chilin i stekpannan och krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Tillsätt kokosmjölk och fond och låt puttra 3–5 min. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och häll i skyn. Låt koka upp.

2. Strimla kålen grovt. Halvera tomaterna och grovhacka persiljan. Fräs kålen i 2 msk smör i en stekpanna ca 4 min. Tillsätt tomater och persilja. Pressa över vitlöken och krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.

3. Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen. Servera
kokoskotletterna med kålsallad och couscous.

Tips: Rör gärna ner lite currypasta i såsen för mer smak.