00000

Snabbt och enkelt! Färdig inläggningsättika och lite vatten ger tomaterna en sötsyrlig smak. Den rivna salladen kan förvaras i plastpåsar som du blåser in lite luft i och knyter till. Påsarna kan ligga i svalen 3–4 timmar före servering.

För 20 personer:

Ingredienser

1 kilo körsbärstomater
0,5 dl ättiksprit, (12%)
1 dl strösocker
1,5 dl vatten
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 kilo blandad sallad, t ex rosé, friseé, ekblad

10 minuter + 4 timmar att dra

Snabbinlagda tomater i blandad sallad – gör så här:

  1. Koka ättika, socker och vatten så att sockret löses upp. Låt lagen kallna.
  2. Halvera tomaterna och lägg dem i lagen. Låt stå ca 4 timmar för att de ska ta smak.
  3. Riv salladen i små bitar och lägg i en skål. Servera till tomaterna.
Fler recept med: Buffémat, Grönsaker, Sallader, Tillbehör