Snabbinlagda tomater i blandad sallad

Snabbt och enkelt! Färdig inläggningsättika och lite vatten ger tomaterna en sötsyrlig smak. Den rivna salladen kan förvaras i plastpåsar som du blåser in lite luft i och knyter till. Påsarna kan ligga i svalen 3–4 timmar före servering.
Allt om Mat
Snabbinlagda tomater i blandad sallad
Snabbinlagda tomater i blandad sallad Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 1 kg körsbärstomater
  • 0,5 dl ättiksprit - (12%)
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 kg sallad - blandad t ex rosé, friseé, ekblad

Gör så här

  1. Dela tomaterna på mitten. Blanda ättika, vatten, salt och peppar i en skål. Lägg ner tomaterna och låt ligga minst 4 timmar för att de ska ta smak.

  2. Riv salladen i små bitar och lägg i en skål. Servera till tomaterna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!