Snabbinlagda rödbetor

Friska och goda rödbetor som kan läggas in samma dag men också i förväg.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g rödbetor - färska
  • 0,5 dl ättiksprit - 12 %
  • 0,5 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Koka rödbetorna med skal ca 30 min tills de är mjuka. Spola dem i kallt vatten och tryck av skalet. Klyfta dem.

  2. Blanda ättika, socker, vatten, peppar och salt i en skål och rör tills sockret löst sig. Vänd ner rödbetorna och låt stå att dra ett par timmar innan servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!