Snabbgravad lax på savojkålsbädd

Laxen blir fast och fin när den snabbgravas. Torka noga av socker- och saltblandningen för att fisken inte ska bli för salt vid halstringen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 200 g laxfilé - utan skinn
  • 0,5 msk strösocker
  • 0,5 msk salt
  • 1 msk senapsfrön - krossade, blandning
  • 1 msk kumminfrön - krossade, blandning

Savoykål

  • 400 g savojkål - huvud
  • 1 dl vatten
  • 2 msk crème fraiche - lätt
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald
  • 1 msk citronolivolja
  • 3 msk gräslök - skuren

Tillbehör

  • bröd - grovt, rostat, mörkt

Gör så här

  1. Snabbgravning: Skär laxen i ca 3 cm kuber och vänd ner i en blandning av socker och salt. Låt ligga i ca 15 min.

  2. Strimla och koka kålen i vatten under lock ca 5 min.

  3. Tillsätt creme fraiche och låt koka ytterligare någon minut. Smaka av med salt, peppar, citronolivolja och skuren gräslök. Håll varmt.

  4. Torka av laxbitarna noga. Rulla bitarna i kryddblandningen och halstra lätt i varm panna. Servera med savojkålen och det rostade brödet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!