00000

Laxen blir fast och fin när den snabbgravas. Torka noga av socker- och saltblandningen för att fisken inte ska bli för salt vid halstringen.

För 2 person(er)

Ingredienser

200 g laxfilé utan skinn
0,5 msk strösocker
0,5 msk salt
1 msk senapsfrön krossade, blandning
1 msk kumminfrön krossade, blandning

Savoykål

400 g huvud savojkål
1 dl vatten
2 msk crème fraiche lätt
0,5 tsk salt
0,5 krm svartpeppar nymald
1 msk citronolivolja
3 msk gräslök skuren

Tillbehör

bröd grovt, rostat, mörkt

Snabbgravad lax på savojkålsbädd – gör så här:

  1. Snabbgravning: Skär laxen i ca 3 cm kuber och vänd ner i en blandning av socker och salt. Låt ligga i ca 15 min.
  2. Strimla och koka kålen i vatten under lock ca 5 min.
  3. Tillsätt creme fraiche och låt koka ytterligare någon minut. Smaka av med salt, peppar, citronolivolja och skuren gräslök. Håll varmt.
  4. Torka av laxbitarna noga. Rulla bitarna i kryddblandningen och halstra lätt i varm panna. Servera med savojkålen och det rostade brödet.