1 dygn
Snabbgravad lax med tequila och lime – gör så här:
- Skär laxen i tunna skivor och lägg dem omlott på ett stort fat. De ska inte ligga för tätt.
- Blanda socker och salt och strö det jämnt över laxskivorna. Stänk över tequilan och strö på limeskalet.
- Täck med plastfolie och lägg den tätt mot laxskivorna. Låt stå i rumstemperatur ca 1 timme och därefter i kylen 1 dygn.
- Salsa: Ansa och skär paprikan i små bitar. Kärna ur och finhacka chilin. Ansa och strimla salladslöken. Halvera tomaterna.
- Blanda paprika, chili, salladslök, limeskal, limesaft, socker och salt. Mixa snabbt med mixerstav så att det finns lite bitar kvar. Blanda ner senapsfrön och tomater. Låt salsan stå 2–3 timmar i kylen före servering.
Lästips! Så lyckas du med gravad lax