Snabbgravad lax med senapsfrön och dill

Snabbgravad lax med senapsfrön och dill passar bra på julbordet. Laxloin är den saftiga och fina mittbiten på laxfilén.
Petra Lindstrand
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 400 g laxloin
  • 1 kruka dill
  • 1 msk senapsfrön - gula
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skär laxen i tunna skivor och lägg ut dem på ett fat. Finhacka hälften av dillen.

  2. Krossa senapsfröna i en mortel. Blanda hackad dill, senapsfrön, socker, salt och peppar. Fördela blandningen över laxen. Låt stå i kylen ca 2 timmar.

  3. Plocka den sparade dillen och strö över laxen. Servera laxen med fänkåls- och gurksalladen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!