Snabbakad focaccia med oliver

Recept på snabbakad focaccia med oliver och ost. Med färdig sconesmix blir brödet klart på bara 20 min. Det är allra godast nygräddat.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g sconesmix - (1 paket)
  • vatten - enligt förpackningens anvisning
  • 1 msk olivolja
  • 100 g ost - lagrad, t ex prästost
  • 15 svarta oliver - med kärnor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Tillaga mixen enligt förpackningens anvisning. Tryck ut degen på en bakpappersklädd plåt till en ca 1 cm tjock kaka.

  2. Pensla med oljan.

  3. Skär osten i små kuber. Tryck i ost och oliver i degen.

  4. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt brödet svalna på galler. Servera focaccian ljummen till soppan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!