1. Blanda smör och socker i en bunke och rör det poröst. Blanda ner ägg och mjölk och därefter mjölet blandat med bakpulvret.
2. Sätt ugnen på 225°. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i 4 delar. Kavla ut en del i taget, ca 2–3 mm tjock. Sporra ut spetsiga trianglar, ca 8 cm i basen och höjd 12 cm. Lägg ca 1/2 tsk marmelad på varje triangel och rulla ihop. Lägg gifflarna på en plåt med bakplåtspapper.
3. Pensla med ägg och grädda mitt i ugnen ca 10 min, tills de får lite färg.
Snabba syltgifflar
Små goda gifflar fyllda med aprikosmarmelad. Det går även bra att använda annan sylt eller marmelad som du gillar. Gifflarna kan frysas.
För 25 st
Ingredienser
100 g | smör |
1 dl | strösocker |
1 | ägg |
1,5 dl | mjölk |
6 dl | vetemjöl |
3 tsk | bakpulver |
1 | ägg, uppvispat, till pensling |
Fyllning
0,5 burk | aprikosmarmelad |