Snabba ost- och olivbröd

44444

Recept på snabba ost- och olivbröd. Grunden är en sconesdeg som smaksätts med örter, nötter och oliver. Passar till soppa eller på buffé.

För 6 stora bröd eller 12 mindre:

Ingredienser

4 dl vetemjöl, (240 g)
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
50 g smör
50 g ost, lagrad eller fetaost
1 dl oliver, gröna, utan kärnor
0,5 dl hasselnötter, sötmandlar eller valnötter
1 tsk timjan, repad
2 msk olivolja
1,5 dl mjölk

10 minuter + 15 minuter i ugn

Snabba ost- och olivbröd — gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Skär smöret i tärningar och arbeta in det i mjölet till en smulig massa.
  2. Tärna osten, halvera oliverna och hacka nötterna grovt. Blanda ner ost, oliver, nötter och timjan i mjölblandningen. Tillsätt olja och mjölk och blanda samman till en kladdig deg.
  3. Klicka ut degen på plåtar med bakplåtspapper. Platta till bröden lite. Grädda mitt i ugnen 10–15 min. Låt svalna på galler.
Fler recept med: Bakning, Matbröd, Övrigt