Snabba musslor på toast

En liten burk musslor i vatten är kanonbra att ha på lut. Då kan du snabbt fixa en läcker liten förrätt.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 burk musslor - i vatten
  • 1 ägg - gula
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk citron - pressad
  • 1 vitlök - klyfta, pressad
  • 1 krm salt
  • 0,33 krm cayennepeppar
  • 0,5 dl rapsolja
  • 6 bröd - skivor, gärna ciabatta
  • 0,5 msk smör - till stekning
  • 2 salladslökar - strimlade

Gör så här

  1. Låt musslorna rinna av i ett durkslag.

  2. Blanda samman äggula, senap, citron, vitlök, salt och cayenne i en rundbottnad skål.

  3. Vispa ner oljan droppvis och efter hand i en jämn stråle till en majonnäs.

  4. Stek brödskivorna i smör i en stekpanna på medelgod värme så de får lite färg på båda sidor.

  5. Blanda ner de avrunna musslorna i majonnäsen och fördela på brödsnittarna. Toppa med strimlad salladslök.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!