Snabba fisksoppan

Recept på en supersnabb fisksoppa. Med hjälp av färdig fisksoppa blir fredagens middag klar inom en kvart. Både torsk, lax och räkor blandas ner tillsammans med grönsaker. Saffran ger den en extra god smakbrytning. I kaloriberäkningen ingår även ett glas vitt vin.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 morötter - (150 g)
  • 1 fänkål - liten
  • 0,5 purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 150 g lax - skinn- och benfri
  • 250 g torskfilé
  • 250 g räkor - med skal
  • 2 kelda fisksoppa - i förpackning à 5 dl
  • 0,5 g saffran
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar - nymald

Tillbehör

  • timjan - färsk
  • bröd
  • vitt vin

Gör så här

  1. Skala moroten och skär den i strimlor. Ansa och strimla fänkål och purjolök. Skala och finhacka vitlöken.

  2. Skär laxen och torskfilén i cm-stora bitar och skala räkorna.

  3. Koka upp fisksoppan och tillsätt saffran och vitlök. Rör ner morötter och fänkål. Låt sjuda ca 5 min. Tillsätt fisk och purjolök. Låt soppan sjuda 2-3 min. Lägg i räkor, salta och peppra.

  4. Strö över färsk timjan och servera med bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!