Recept på en supersnabb fisksoppa. Med hjälp av färdig fisksoppa blir fredagens middag klar inom en kvart. Både torsk, lax och räkor blandas ner tillsammans med grönsaker. Saffran ger den en extra god smakbrytning. I kaloriberäkningen ingår även ett glas vitt vin.

För 4 person(er)

Ingredienser

2 morötter (150 g)
1 fänkål liten
0,5 purjolök
1 vitlöksklyfta
150 g lax skinn- och benfri
250 g torskfilé
250 g räkor med skal
2 kelda fisksoppa i förpackning à 5 dl
0,5 g saffran
0,5 tsk salt
1 krm vitpeppar nymald

Tillbehör:

färsk timjan, bröd och vitt vin

Snabba fisksoppan

  1. Skala moroten och skär den i strimlor. Ansa och strimla fänkål och purjolök. Skala och finhacka vitlöken.
  2. Skär laxen och torskfilén i cm-stora bitar och skala räkorna.
  3. Koka upp fisksoppan och tillsätt saffran och vitlök. Rör ner morötter och fänkål. Låt sjuda ca 5 min. Tillsätt fisk och purjolök. Låt soppan sjuda 2-3 min. Lägg i räkor, salta och peppra.
  4. Strö över färsk timjan och servera med bröd.
Fler recept med: Fest, Fisk, Soppa