55555

Snabb smulpaj med bär, mandel och havre blir helt glutenfri om man bakar den med ren havre, som finns på den glutenfria hyllan. Godast blir pajen tillsammans med vaniljsås eller vaniljglass.  

För 4 personer:

Ingredienser

3 dl bär, färska eller frysta, t ex hallon, blåbär eller vinbär

Smuldeg:

1,5 dl mandelmjöl
0,5 dl havregryn
0,5 dl strösocker
50 g smör

Garnering:

1 tsk florsocker

Tillbehör:

vaniljsås

10 minuter + 15 minuter i ugn

Snabb smulpaj med bär, mandel och havre – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda mandelmjöl, havregryn och socker. Skär smör i kuber och blanda med mandelmjölsblandningen. Nyp ihop till en smulig deg.
  2. Blanda smuldegen med bären och fördela i en stor eller två mindre smorda ugnssäkra formar. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Pudra över florsocker och servera med vaniljsås.