Snabb smulpaj med bär, mandel och havre  

Snabb smulpaj med bär, mandel och havre blir helt glutenfri om man bakar den med ren havre, som finns på den glutenfria hyllan. Godast blir pajen tillsammans med vaniljsås eller vaniljglass.  
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 3 dl bär - färska eller frysta, t ex hallon, blåbär eller vinbär

Smuldeg

  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl havregryn
  • 0,5 dl strösocker
  • 50 g smör

Garnering

  • 1 tsk florsocker

Tillbehör

  • vaniljsås

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda mandelmjöl, havregryn och socker. Skär smör i kuber och blanda med mandelmjölsblandningen. Nyp ihop till en smulig deg.

  2. Blanda smuldegen med bären och fördela i en stor eller två mindre smorda ugnssäkra formar. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Pudra över florsocker och servera med vaniljsås.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!