Snabb rödlökspickles (på bara en timme!)

Lättaste snabbinläggningen och kanske den mest användbara. Rödlökspickles passar till det mesta – och är ett måste på grillad hamburgare.
Petra Lindstrand
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 2 rödlökar
  • 0,5 dl rödvinsvinäger
  • 5 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 1 stjärnanis
  • 1 msk korianderfrö

Gör så här

  1. Skala lökarna. Om skalet sitter fast kan du lägga lökarna i ljummet vatten ca 5 min så lossar det lättare.

    Foto: Per Ranung

  2. Hyvla eller skär lökarna tunt och jämnt, använd gärna en mandolin.

    Foto: Per Ranung

  3. Blanda vinäger, socker, vatten, stjärnanis och korianderfrö. Rör om tills sockret lösts upp. Häll lagen över löken och låt stå svalt ca 45 min före servering.

    Foto: Per Ranung

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!