Snabb pastarätt med kall tomatröra

Bavette är en platt och kraftig spaghetti, som passar mycket bra till den smakrika tomatröran.
Allt om Mat

Tomatröra

  • 10 tomater - soltorkade, i olja
  • 3 kvisttomater - stora
  • 50 g valnötter
  • 1 rödlök - liten
  • 0,5 dl persilja - hackad
  • 3 msk olja - från de soltorkade tomaterna
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 0,5 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillbehör

  • 300 g pasta - t ex bavette eller spaghetti
  • parmesan - riven

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

  2. Strimla de soltorkade tomaterna och spara oljan. Tärna kvisttomaterna. Hacka valnötterna. Skala och hacka rödlöken. Blanda alla ingredienser till tomatröran. Smaka av med salt och peppar.

  3. Servera tomatröran till pastan med riven parmesanost.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!