00000

Bavette är en platt och kraftig spaghetti, som passar mycket bra till den smakrika tomatröran.

För 4 person(er)

Ingredienser

Tomatröra:

10 tomater, soltorkade, i olja
3 kvisttomater, stora
50 g valnötter
1 rödlök, liten
0,5 dl persilja, hackad
3 msk olja, från de soltorkade tomaterna
2 tsk vitvinsvinäger
0,5 krm salt
1 krm svartpeppar

Tillbehör

300 g pasta, t ex bavette eller spaghetti
parmesan, riven

1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
2. Strimla de soltorkade tomaterna och spara oljan. Tärna
kvisttomaterna. Hacka valnötterna.
Skala och hacka rödlöken.
Blanda alla ingredienser till tomatröran. Smaka av med
salt och peppar.
3. Servera tomatröran till pastan med riven parmesanost.