Snabb pasta med tonfisk och sugar snaps

Recept på snabb pasta med tonfisk och sugar snaps. Satsa på tonfisk av bra kvalitet, det gör stor skillnad!
Allt om Mat

Ingredienser

  • 300 g pasta
  • 200 g sugar snaps - eller sockerärter
  • 2 burkar tonfisk i olja - (à 200 g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 citron
  • 3 msk timjan
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 dl parmesan - flagad

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Halvera sugar snapsen och låt dem koka med pastan när ca 2 min återstår av koktiden. Låt pasta och bönor rinna av i durkslag och håll dem varma.

  2. Häll av oljan från tonfisken i en bunke. Skala och pressa i vitlöken. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Strimla skalet och pressa ut saften. Blanda ner citronskal och citronsaft i tonfiskoljan. Tillsätt timjan och smaka av med salt och peppar.

  3. Fördela pastan i skålar. Toppa med tonfisken delad i mindre bitar och parmesanflagorna. Häll såsen över.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!