Snabb pasta med mynta

Mynta är en poppis ört i Storbritannien, och här hamnar den i en snabblagad pasta med fänkål och bacon.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 300 g pasta - t ex spagetti
  • 1 bacon - färdigtärnat (270 g)
  • 500 g fänkål
  • 1 kruka mynta
  • 0,5 kruka kruspersilja
  • 1 - 2 krm svartpeppar - nymald
  • 0,75 tsk salt
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 150 g fetaost

Tillbehör

  • 150 g sallad - blandad

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Stek baconet i en stekpanna på medelvärme ca 5 min. Häll ev bort lite av baconfettet.

  2. Ansa och tärna fänkålen fint. Hacka mynta och persilja. Stek fänkålen tillsammans med baconet ca 3 min. Krydda med peppar och salt.

  3. Häll på vinäger och blanda snabbt ner mynta och persilja samt fintärnad fetaost. Servera med nykokt pasta och lite blandad sallad. Ca 530 kcal per portion, 23 g fett, 21 g protein, 57 g kolhydrater

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!