4.44.44.44.44.4

Lökmarmeladen går fort att steka ihop, men gör den i god tid så den hinner kallna.  

För 4 personer:

Ingredienser

2 rödlökar
1 msk rapsolja
2 msk rårörsocker
1 msk balsamvinäger
0,5 dl rött vin
1 krm salt
0,5 krm svartpeppar, nymald

Tillbehör:

ostkex eller knäcke
lagrad grevé
svensk blåmögelost, t ex Bredsjö blå eller Skärvångens blå ädel
brieost

15 minuter + tid att kallna

Snabb lökmarmelad till ost – Gör så här:

  1. Skala och skiva rödlökarna tunt. Fräs dem i olja i en stekpanna ca 5 min.
  2. Tillsätt socker, vinäger och vin. Sjud utan lock ca 10 min, tills vätskan kokat in. Krydda med salt och peppar. Låt marmeladen kallna.
  3. Servera marmeladen med ost och kex.