I annonssamarbete med GOGREEN

55555

En värmande kikärtsgryta passar perfekt på ruggiga höstdagar. Grytan går fort att laga och ger en härligt fyllig smak som passar bra ihop med en grönsallad.

För 4 portioner

Ingredienser

1 dl gul lök, hackad
3 dl kikärter, GoGreen Ready in 5 Kikärter
800 g tomater, krossade
2 dl vatten
1/2 tärning buljong
3 dl apelsinjuice
3 msk jordnötssmör
2 msk curry
1 tsk oregano
1 tsk chilipeppar
1 näve cashewnötter
salt
peppar

30 min

Snabb kikärtsgryta med afrikanska smaker — gör så här:

  1. Hacka löken och stek tillsammans med kikärtorna i en kastrull ett par minuter på medelvärme.
  2. Häll i krossade tomater, vatten, grönsaksbuljongtärning, apelsinjuice och jordnötssmör i kastrullen och rör ihop. Smaka av med kryddorna.
  3. Låt grytan koka upp och låt puttra i 25 minuter på medelvärme. Häll i nötterna när någon minut av koktiden återstår. Salta och peppra efter smak. Servera med basmatiris och en grönsallad.