00000

Recept på snabb jordgubbs- och basilikaglass. Passa på att frossa i jordgubbar när de är som bäst. Frys, mixa och njut!

För 6 personer:

Ingredienser

1 liter jordgubbar
1 lime
2 msk honung, –3 msk, flytande
2 dl yoghurt, grekisk, eller ­sojayoghurt med vaniljsmak
2 msk basilika, –3 msk, hackad

Tillbehör:

jordgubbar
basilikablad

20 minuter + tid att frysa

Snabb jordgubbs- och basilikaglass – gör så här:

  1. Snoppa jordgubbarna och halvera dem. Lägg dem i frysen tills de är till hälften infrysta.
  2. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 2 msk saft. Mixa jordgubbarna i en mixer och tillsätt limesaft och skal, honung, yoghurt och basilika.
  3. Ät genast eller ställ den i frysen 1/2–1 timme. Servera med extra jordgubbar och basilika.

snabb-jordgubbs-och-basilikaglass

Fler recept med: Frukt och bär