Snabb jordgubbs- och basilikaglass

Recept på snabb jordgubbs- och basilikaglass. Passa på att frossa i jordgubbar när de är som bäst. Frys, mixa och njut!
Elisabeth Johansson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 l jordgubbar
  • 1 lime
  • 2 msk honung - –3 msk, flytande
  • 2 dl yoghurt - grekisk, eller ­sojayoghurt med vaniljsmak
  • 2 msk basilika - –3 msk, hackad

Tillbehör

  • jordgubbar
  • basilikablad

Gör så här

  1. Snoppa jordgubbarna och halvera dem. Lägg dem i frysen tills de är till hälften infrysta.

  2. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 2 msk saft. Mixa jordgubbarna i en mixer och tillsätt limesaft och skal, honung, yoghurt och basilika.

  3. Ät genast eller ställ den i frysen 1/2–1 timme. Servera med extra jordgubbar och basilika.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!