4.44.44.44.44.4

Turbosnabb hassel­nötsmousse med lättvispad grädde är världens fluffigaste, godaste mousse som du får till på tre röda ­sekunder.  

För 4 personer:

Ingredienser

1 burk mascarponeost, (250 g) , rumstempererad
1 dl nutella, rumstempererad

Garnering:

1 dl vispgrädde
25 g mörk choklad, hackad eller hyvlad  (70 % )

5 minuter + 1 timme i kyl

Hassel­nötsmousse med grädde – gör så här:

  1. Vispa ihop mascarpone och ­Nutella, och fördela i portionsglas. Ställ in i kyl ca 1 timme så att moussen stelnar en aning.
  2. Vispa grädden lätt och fluffig. Klicka eller spritsa den på moussen. Strö över chokladen.

Nutella och palmolja?

  • Det som är viktigt när man köper produkter med palmolja, är att kontrollera att det är 100% certifierad palmolja, som inte bidrar till skövling av regnskog.
  • Hittar du ingen hasselnötskräm nära dig med 100% certifierad palmolja kan du göra din egna nutella. Klicka här för recept!