Färsgulasch med paprika och chili

Recept på lättlagad färsgulasch med paprika och chili som går snabbt att göra. Mustig köttfärsgryta med kummin. Koktiden kan kortas om man använder färdigkokt potatis.
Anna Stegs
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 800 g delikatesspotatis - t ex amadine
  • 2 röda paprikor
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 citron
  • 1 msk kumminfrön
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 2 msk tomatpuré
  • 0,5 dl kalvfond - konc
  • 1 förp passerade tomater - (500 g)
  • 4 dl vatten

Tillbehör

  • gräddfil
  • bröd

Gör så här

  1. Skölj och halvera potatisen. Kärna ur och hacka paprika och chili. Skala och hacka lök och vitlök. 

  2. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv citronskalet. Stöt kumminen i en mortel. 

  3. Bryn färsen i smör i en gryta. Krydda med salt och peppar. Blanda i paprika, chili, lök, vitlök, citronskal och kummin. Tillsätt tomatpuré och kalvfond och häll över passerade tomater och vatten. Blanda i potatisen. 

  4. Koka upp och sjud under lock tills potatisen är mjuk, ca 30 min. Krydda med salt och peppar. 

  5. Servera med gräddfil och bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!