Snabb färsgulasch med paprika och chili

00000

Recept på snabb färsgulasch med paprika och chili. Mustig köttfärsgryta med kummin. Koktiden kan kortas om man använder färdigkokt potatis.

För 4 personer

Ingredienser

500 g nötfärs
800 g delikatesspotatis t ex amadine
2 röda paprikor
1 röd chili t ex spansk peppar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 citron
1 msk kumminfrön
1 msk smör
1 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald
2 msk tomatpuré
0,5 dl kalvfond konc
1 förpackning passerade tomater (500 g)
4 dl vatten

Tillbehör:

gräddfil
bröd

20 minuter + 30 minuter koktid

Snabb färsgulasch – gör så här:

  1. Skölj och halvera potatisen. Kärna ur och hacka paprika och chili. Skala och hacka lök och vitlök. 
  2. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv citronskalet. Stöt kumminen i en mortel. 
  3. Bryn färsen i smör i en gryta. Krydda med salt och peppar. Blanda i paprika, chili, lök, vitlök, citronskal och kummin. Tillsätt tomatpuré och kalvfond och häll över passerade tomater och vatten. Blanda i potatisen. 
  4. Koka upp och sjud under lock tills potatisen är mjuk, ca 30 min. Krydda med salt och peppar. 
  5. Servera med gräddfil och bröd. 

Av Anna Stegs

Fler recept med: Köttfärs, Övrigt