Färsgulasch med paprika och chili

4.34.34.34.34.3

Recept på lättlagad färsgulasch med paprika och chili som går snabbt att göra. Mustig köttfärsgryta med kummin. Koktiden kan kortas om man använder färdigkokt potatis.

För 4 personer

Ingredienser

500 g nötfärs
800 g delikatesspotatis, t ex amadine
2 röda paprikor
1 röd chili, t ex spansk peppar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 citron
1 msk kumminfrön
1 msk smör
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
2 msk tomatpuré
0,5 dl kalvfond, konc
1 förpackning passerade tomater, (500 g)
4 dl vatten

Tillbehör:

gräddfil
bröd

20 minuter + 30 minuter koktid

Snabb färsgulasch – gör så här:

  1. Skölj och halvera potatisen. Kärna ur och hacka paprika och chili. Skala och hacka lök och vitlök. 
  2. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv citronskalet. Stöt kumminen i en mortel. 
  3. Bryn färsen i smör i en gryta. Krydda med salt och peppar. Blanda i paprika, chili, lök, vitlök, citronskal och kummin. Tillsätt tomatpuré och kalvfond och häll över passerade tomater och vatten. Blanda i potatisen. 
  4. Koka upp och sjud under lock tills potatisen är mjuk, ca 30 min. Krydda med salt och peppar. 
  5. Servera med gräddfil och bröd.
Fler recept med: Köttfärs, Övrigt