Snabb färsgulasch med paprika och chili

Recept på snabb färsgulasch med paprika och chili. Mustig köttfärsgryta med kummin. Koktiden kan kortas om man använder färdigkokt potatis.

20 minuter + 30 minuter koktid

Gör så här:

  1. Skölj och halvera potatisen. Kärna ur och hacka paprika och chili. Skala och hacka lök och vitlök. 
  2. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv citronskalet. Stöt kumminen i en mortel. 
  3. Bryn färsen i smör i en gryta. Krydda med salt och peppar. Blanda i paprika, chili, lök, vitlök, citronskal och kummin. Tillsätt tomatpuré och kalvfond och häll över passerade tomater och vatten. Blanda i potatisen. 
  4. Koka upp och sjud under lock tills potatisen är mjuk, ca 30 min. Krydda med salt och peppar. 
  5. Servera med gräddfil och bröd. 

Av Anna Stegs

Recept från