Snabb chokladtryffel

Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 dl vispgrädde
  • 200 g mörk choklad - mörk gärna 70 %
  • 2 msk mynta - hackad, färsk

Gör så här

  1. Häll grädden i en liten kastrull. Tillsätt eventuellt någon av smakerna och koka upp. Dra kastrullen åt sidan och låt dra ca 5 min.

  2. Hacka chokladen fint och lägg i en bunke.

  3. Koka upp grädden på nytt, häll den över chokladen genom en sil. Rör tills all choklad smält. Ställ i kylen ca 1 timme.

  4. Skrapa ett matskedsmått mot tryffeln tills måttet fyllts. Ta ur tryffeln med en tesked och vänd i kakao. Fortsätt tills tryffeln är slut. Förvara dem kallt till serveringen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!