4.54.54.54.54.5

Snabb chokladmousse med salt-karamelliserade hasselnötter är fluffigt och gott. Det blir lite mer nötbräck än vad som går åt men det är svårt att göra en mindre sats. Å andra sidan är det så gott så det går att äta som godis.

För 2 personer:

Ingredienser

1,5 dl vispgrädde
1 äggula
2 msk kakao
2 msk florsocker
1 msk rom, mörk

Nötter:

0,5 dl hasselnötter, rostade
0,5 dl strösocker
1 msk smör
2 krm flingsalt

10 minuter + tid i kyl

Snabb chokladmousse med salt-karamelliserade hasselnötter – gör så här:

  1. Vispa grädde, äggula, kakao och florsocker fluffigt med elvisp.Rör i romen. Fördela moussen i glas och ställ i kylen till servering.
  2. Nötter: Grovhacka nötterna. Smält sockret i en stekpanna tills det är gyllenbrunt. Blanda i nötter, smör och salt och vänd snabbt runt så att allt blandas. Häll upp nötterna på ett bakplåtspapper och låt kallna.
  3. Bryt nötbräcket i bitar och stick ner dem i moussen. Servera.
Fler recept med: Okategoriserade