Snabb cassata

Fryser du cassatan i portionsglas tar det bara 1 1/2 timme tills de är frusna, lika lång tid som det tar att färdigställa middagen. Vill du förbereda flera timmar i förväg, ställ cassatan 1/2 timme i kylen före servering så blir den krämig och god.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2,5 dl vaniljvisp
  • 4 msk marsalavin
  • 1 msk florsocker
  • 1 dl mandel
  • 1 dl cocktailbär
  • 75 g mörk choklad - mörk

Till garnering

  • 25 g mörk choklad - mörk

Gör så här

  1. Vispa vaniljvispen med vin och socker till en fluffig smet.

  2. Rosta mandeln i het, torr stekpanna under omrörning, låt den svalna något och hacka eller strimla den. Dela cocktailbären något och hacka chokladen.

  3. Blanda vaniljvispen med det hackade och häll upp i portionsglas eller formar. Ställ i frysen minst 1 timme.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!