Snabb caesarsallad med mandel

Snabb caesarsallad med mandel är dressad med en snabbgjord Caesardressing. Majonnäsen är genvägen som ersätter både äggula och olja. Knaprig och god rostad mandel är gott till och ersätter krutonger.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 romansallad - eller 2 gemsallad

Dressing

  • 2 msk majonnäs - gärna Hellmans
  • 25 g parmesan - riven
  • 2 msk mjölk
  • 3 sardellfiléer
  • 1 tsk citron - pressad
  • 0,5 vitlöksklyfta - skalad

Garnering

  • 25 g parmesan - riven
  • 0,5 dl sötmandel - flagad

Gör så här

  1. Skär av roten på salladen så nära bladfästet som det går utan att bladen faller isär och skär salladen i fyra klyftor eller halvor.

  2. Dressing: Mixa samman alla ingredienser.

  3. Rosta mandel i torr het panna 1–2 min, passa noga så att den inte bränns.

  4. Lägg salladsklyftorna på tallrikar och ringla över dressing. Strö på parmesan och mandel.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!