4.74.74.74.74.7

Snabb caesarsallad med mandel är dressad med en snabbgjord Caesardressing. Majonnäsen är genvägen som ersätter både äggula och olja. Knaprig och god rostad mandel är gott till och ersätter krutonger.

För 4 personer:

Ingredienser

1 romansallad, eller 2 gemsallad

Dressing:

2 msk majonnäs, gärna Hellmans
25 g parmesanost, riven
2 msk mjölk
3 sardellfiléer
1 tsk citron, pressad
0,5 vitlöksklyfta, skalad

Garnering:

25 g parmesanost, riven
0,5 dl sötmandel, flagad

10 minuter

Snabb caesarsallad med mandel – gör så här:

  1. Skär av roten på salladen så nära bladfästet som det går utan att bladen faller isär och skär salladen i fyra klyftor eller halvor.
  2. Dressing: Mixa samman alla ingredienser.
  3. Rosta mandel i torr het panna 1–2 min, passa noga så att den inte bränns.
  4. Lägg salladsklyftorna på tallrikar och ringla över dressing. Strö på parmesan och mandel.
Fler recept med: Fredagsmat, Grönsaker, Sallader