44444

Asiatiska pickles med lätt smak av ingefära och sesam. Passar fint till olika nudelrätter och grytor.

För 6 dl:

Ingredienser

200 g morötter
200 g rättika
1 röd chili, t ex spansk peppar
2 dl risvinäger
1 dl rörsocker
1 dl vatten
2 msk asiatisk fisksås
1 msk färsk ingefära, riven

Tillbehör:

sesamolja
sesamfrö
finstrimlad mynta

1 timme:

Asiatiska snabbpickles – gör så här:

  1. Skala och skiva morötter och rättika. Skär skivorna i tunna stavar och lägg i en skål. Kärna ur och finstrimla chilin och blanda ner.
    asiatisk-pickles-snabb-3

    Foto: Per Ranung

  2. Rör ihop vinäger, socker, vatten, fisksås och ingefära. Rör tills sockret lösts upp. Häll blandningen över grönsakerna. Låt stå svalt ca 45 min.
    asiatisk-pickles-1

    Foto: Per Ranung

  3. Lägg upp lite av inläggningen i en serveringsskål. Droppa över sesamolja och strö på sesamfrön och mynta.
    asiatisk-pickles-2

    Foto: Per Ranung