Snabb äppelchutney

Recept på snabb äppelchutney. Du behöver inte göra storkok bara för att du vill ha äppelchutney. Den här görs av bara tre äpplen. Klar på ett kick.

För 4 dl:

Ingredienser

3 äpplen gärna svenska
0,5 rödlök
0,5 chili röd, t ex spansk peppar
1 msk rapsolja
1 kanelstång
0,5 tsk curry
1 dl strösocker
2 msk russin blonda eller mörka
0,5 dl äppelcidervinäger

20 minuter

Gör så här:

  1. Kärna ur och skär äpplena i cm-stora tärningar. Skala och hacka löken. Kärna ur och strimla chilin.
  2. Fräs lök, chili, kanelstång och curry i olja 2–3 min. Lägg i äpplen, socker och russin och häll över vinägern.
  3. Rör om och låt puttra utan lock ca 10 min, tills det mesta av vätskan kokat in. Låt kallna. 

 

Fler recept med: Frukt och bär, Övrigt