Smultronsufflé

Recept på söt smultronsufflé, perfekt som dessert!
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 msk smör - till formen
  • 2 msk strösocker - till formen
  • 2,5 dl mjölk
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl strösocker
  • 4 äggulor
  • 0,5 l smultron - eller jordgubbar
  • 4 äggvitor

Till garnering

  • florsocker - några smultron eller jordgubbar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smöra och sockra en suffléform (ca 2 liter) väl.

  2. Vispa ihop mjölk och mjöl i en kastrull och koka upp under vispning. Sjud till en tjock kräm ca 5 minuter. Rör ner socker och tillsätt äggulorna en i taget. Låt krämen svalna.

  3. Mosa smultronen eller jordgubbarna lätt och tillsätt dem.

  4. Vispa äggvitorna hårt och rör försiktigt ner 1/3 och vänd sedan ner resten.

  5. Fyll suffléformen och grädda 35-40 minuter i nedre delen av ugnen utan att öppna ugnsluckan. Pudra över florsocker och servera direkt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!