Smultrongelé

Recept på smultrongelé. En riktigt lyxig gelé som sätter guldkant på fina desserter eller bakelser.
Recept på smultrongelé.
Recept på smultrongelé. Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 2,5 dl smultron
  • 0,5 dl vatten
  • 1 dl syltsocker

Gör så här

  1. Lägg smultronen i en kastrull och häll på vattnet. Koka utan lock ca 15 min. 

  2. Häll smultronen i en silduk och låt rinna av. Mät saften till ca 1 dl.

  3. Häll tillbaka saften i kastrullen och tillsätt sockret. Låt koka ca 2 min. Skumma väl och häll genast upp gelén i små burkar. 

  4. Låt gelén kallna och förvara den i kylen. Den håller ca 6 månader. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!