En len mousse med en mjuk kolasmak blir som ett mellanting av mousse och pannacotta. Passar även mycket bra till färska hallon.

För 8 person(er)

Ingredienser

2 gelatinblad
2 äggulor
1 msk florsocker
2 dl vispgrädde
1 burk mjölk kondenserad (379 g)
4 sockerkaka skivor
4 sockerkaka skivor
4 dl smultron

Smultrongelé:

2 dl smultron
2 gelatinblad
2 dl jordgubbssaft utspädd

Smultron med mousse på kondenserad mjölk och sockerkaka

  1.  Gelé: Snoppa smultronen. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Koka upp saften i en kastrull. Ta upp och låt gelatinet smälta i saften. Låt gelén svalna. Fördela smultronen i 8 glas och häll på gelén. Låt stelna i kylen.
  2. Mousse: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Vispa äggulor och florsocker. Vispa grädde och kondenserad mjölk i separata skålar.
  3. Lyft upp gelatinbladen och smält dem med lite av den kondenserade mjölken i en kastrull.
  4. Rör ner gelatinet i äggsmeten. Vänd i kondenserad mjölk och grädde.
  5. Skär sockerkakan i tärningar. Varva mousse, sockerkakstärningar och smultron i glasen och ställ kallt ca 1 timme.
Fler recept med: Efterrätt och dessert