Smultron-, jordgubbs-, rosépeppar- och chilisnaps

4.24.24.24.24.2

Smultron-, jordgubbs-, rosépeppar- och chilisnaps har en väldigt speciell smakkombination. Doftar och smakar mycket smultron och jordgubb. Chili­styrkan sitter i eftersmaken.

För 35 cl:

Ingredienser

35 cl brännvin, t ex vodka
2 dl jordgubbar och smultron
0,5 röd chili, t ex spansk peppar
1 tsk rosépeppar
2 tsk strösocker, ev

10 minuter + 3 dygn

Smultron-, jordgubbs-, rosépeppar- och chilisnaps – gör så här:

  1. Snoppa och halvera jordgubbarna. Lägg jordgubbar, smultron, chili och pepparkorn i spriten. Låt stå ca 3 dygn.
  2. Sila och smaka eventuellt av med socker.

Passar bra till: Inlagd sill, citronsill, gravad lax och fetaostsallad med vattenmelon.

Snaps

Foto: Per Ranung

Fler recept med: Dryck, Kalla drycker