Smulpaj med äpple

Smuldegen kan göras på det som finns hemma – se bara till att hålla de angivna måtten på mjöl, gryn och nötter.
Tove Nilsson

Ingredienser

  • 3 äpplen
  • 200 g röda vinbär - repade
  • 0,5 msk potatismjöl
  • 2 msk strösocker
  • 1 dl hasselnötter
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 krm salt
  • 0,5 dl råsocker - eller strösocker
  • 100 g smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Skölj och tärna äpplena. Blanda äpple, vinbär, potatismjöl och 2 msk strösocker i en form (ca 20 x 30 cm).

  3. Grovhacka nötterna. Blanda nötter, havregryn, vetemjöl, salt och socker i en bunke. Tärna smöret smått. Tillsätt det till bunken och arbeta snabbt ihop till en smuldeg.

  4. Fördela smuldegen över äpplena och bären i formen. Grädda mitt i ugnen tills pajen ­fått fin färg, ca 30 min.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!