I annonssamarbete med SöNDAG

00000

Rabarberpaj som är en supergod smulig smulpaj. Det är Söndags Linda Grahns enkla rabarberpaj. En favorit året om!

För 4 personer

Ingredienser

Rabarberpaj smulpaj

4-6 rabarber
2 dl strösocker
3-4 dl havregryn
100 g smör
några matskedar flytande honung

Till servering:

grädde, glass eller vaniljsås

Smulig smulpaj med rabarer

 

1. Bakom vårt hus växer det rabarber hela sommaren.
2. Jag brukar rensa den på trappan och skära ner direkt i formen.
3. Ungefär 2 dl strösocker häller jag på och låter stå några minuter.
4. Sedan nyper jag ihop 3–4 dl havregryn med 100 g smör och några matskedar flytande honung så det blir en smulig deg. 20–25 minuter i ugn som är på 200 grader. Jag gillar när den är knaprig på ytan. Servera med grädde, glass eller vaniljsås.