Smörstekt gös med ansjovissås och råraka

Fisken smakar som bäst alldeles nystekt. Vänta därför med stekningen till strax före servering.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g gösfilé - benfri
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 msk smör

Ansjovissås

  • 1 gul lök - liten
  • 1 burk anjovisfiléer - med spad (55 g)
  • 1 msk smör
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 0,5 tsk salt
  • 1 knippe dill

Råraka

  • 600 g mandelpotatis
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 2 - 3 msk smör

Tillbehör

  • 1 pkt grönsaksmix - med broccoli, sockerärter och gröna ärter, fryst (300 g)

Gör så här

  1. Sås: Skala och finhacka löken. Hacka ansjovisen. Stek löken mjuk i smör ca 3 min under omrörning i en kastrull.

  2. Blanda ner ansjovis. Tillsätt ansjovisspad, grädde och salt. Sjud såsen på svag värme ca 5 min. Klipp ner dillen strax före servering.

  3. Råraka: Skala potatisen och riv den grovt. Låt den rinna av i durkslag. Blanda potatisrivet med salt och peppar. Klicka ut smeten till plättar i en stekpanna med smör. Platta till dem med stekspaden.

  4. Stek 4 plättar åt gången, ca 3 min på varje sida. Sjud grönsaksmixen enligt anvisning på förpackningen.

  5. Salta och peppra fiskfiléerna på båda sidor. Stek dem i smör ca 2 min på varje sida beroende på tjocklek, precis före servering. Servera fisken med råraka, ansjovissås och grönsaker.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!