Smörstekt äpple med kolasås och vaniljglass  

Smörstekt äpple med whiskykolasås och vaniljglass är en mycket god dessert. Kolasåsen kan också smaksättas med mörk rom.   
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 4 äpplen - röda
  • 25 g smör
  • 1 msk strösocker
  • 1 dl kolasås
  • 1,5 msk whisky
  • 0,5 tsk salt

Garnering

  • myntablad

Tillbehör

  • vaniljglass - eller en klick yoghurt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 °. Kärna ur äpplena och ställ dem i en ugnssäker form. Fördela smör och socker i och över äpplena. Stek dem mitt i ugnen ca 10 min.

  2. Blanda kolasås med whisky och salt. Garnera äpplena med mynta och servera med kolasås och glass.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!