Smörstekt abborre med grön ärtsås

Grön ärtsås är ett gott till abborren. Såsen kom till i en hast med gröna ärter, lite vitlök och en skvätt matlagningsgrädde.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g abborrfiléer
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 2 msk smör

Ärtsås

  • 1 vitlöksklyfta - pressad
  • 250 g gröna ärter - frysta
  • 1 tsk smör
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 0,75 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Till servering

  • sallad - blandad, gärna med färsk spenat
  • citronklyftor
  • 600 g färskpotatis - dillkokt

Gör så här

  1. Salta, peppra och stek fiskfiléerna i smör ca 1-2 minuter på varje sida i stekpannan.

  2. Ärtsås: Fräs vitlök och ärter i smör ca 1 minut. Späd med grädde och mixa till en ganska tjock sås. Salta och peppra.

  3. Servera med färskpotatis, sallad och citron.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!