Smörstekt abborre, ljummen potatissallad & dillcrème

Potatissallad och dillcrème kan förberedas i god tid medan fisken är godast om den är nystekt.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 300 abborre - hel
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 msk smör

Potatissallad

  • 12 potatisar - kalla, skalade
  • 3 salladslökar - finhackade
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • 4 msk crème fraiche
  • 2 msk gräslök - finhackad
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Dillcrème

  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk dill - finhackad
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Potatissallad: Skär potatisen i cm-stora tärningar. Fräs salladslök och vitlök i smöret. Lägg i potatisen och crème fraiche. Låt koka ihop ca 30 sek. Häll över gräslöken och smaka av med salt och peppar.

  2. Dillcrème: Blanda crème fraiche med dill. Smaka av med salt och peppar.

  3. Skär bort huvudet på abborrarna. Salta och peppra. Panera i mjölet och stek dem gyllenbruna i smör 5-8 min på var sida på medelstark värme.

  4. Lägg upp potatissallad, fisk och dillcrèmen vid sidan om.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!