Smörrebröd med rostbiff

Klassiska smörrebröd med rostbiff. Hemgjord remoulad är enkel att göra och smakar så mycket bättre än färdigköpt.
Allt om Mat

Smörrebröd

  • 0,5 rågbröd - danskt
  • 50 g smör
  • 8 rostbiff - skivor stekt

Curryremoulad

  • 0,5 burk pickles - (à 390 g)
  • 0,5 dl majonnäs
  • 0,5 dl gräddfil
  • 1 tsk curry
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald

Friterad lök

  • 1 lök - gul
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 dl rapsolja

Garnering

  • 1 kruka vattenkrasse

Gör så här

  1. Remoulad: Låt pickelsen rinna av och finhacka den. Blanda majonnäs och gräddfil och rör i pickels. Smaka av med curry, salt och peppar.

  2. Lök: Skala och skär löken i ringar. Vänd dem i mjöl. Hetta upp oljan till 180° i en kastrull. Fritera lökringarna i omgångar tills de är gyllenbruna, ca 2 min. Ta upp och låt löken rinna av på hushålls-papper.

  3. Skär brödet i skivor och skär dem sedan i små fyrkanter. Bre dem med smör. Skär rostbiffen i mindre bitar och lägg dem på bröden. Klicka på remouladen och lägg på lökringarna. Garnera med vattenkrasse.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!