00000

Klassiska smörrebröd med rostbiff. Hemgjord remoulad är enkel att göra och smakar så mycket bättre än färdigköpt.

För 25 smörrebröd

Ingredienser

Smörrebröd

0,5 rågbröd, danskt
50 g smör
8 rostbiff, skivor stekt

Curryremoulad:

0,5 burk pickels, (à 390 g)
0,5 dl majonnäs
0,5 dl gräddfil
1 tsk curry
1 krm salt
0,5 krm svartpeppar, nymald

Friterad lök:

1 lök, gul
1 dl vetemjöl
3 dl rapsolja

Garnering:

1 kruka vattenkrasse

Smörrebröd med rostbiff

1. Remoulad: Låt pickelsen rinna av och finhacka den. Blanda majonnäs och gräddfil och rör i pickels. Smaka av med curry, salt och peppar.
2. Lök: Skala och skär löken i ringar. Vänd dem i mjöl. Hetta upp oljan till 180° i en kastrull. Fritera lökringarna i omgångar tills de är gyllenbruna, ca 2 min. Ta upp och låt löken rinna av på hushålls-papper.
3. Skär brödet i skivor och skär dem sedan i små fyrkanter. Bre dem med smör. Skär rostbiffen i mindre bitar och lägg dem på bröden. Klicka på remouladen och lägg på lökringarna. Garnera med vattenkrasse.