Smörrebröd med rostbiff
Smörrebröd
- 0,5 rågbröd - danskt
- 50 g smör
- 8 rostbiff - skivor stekt
Curryremoulad
- 0,5 burk pickles - (à 390 g)
- 0,5 dl majonnäs
- 0,5 dl gräddfil
- 1 tsk curry
- 1 krm salt
- 0,5 krm svartpeppar - nymald
Friterad lök
- 1 lök - gul
- 1 dl vetemjöl
- 3 dl rapsolja
Garnering
- 1 kruka vattenkrasse
Gör så här
-
Remoulad: Låt pickelsen rinna av och finhacka den. Blanda majonnäs och gräddfil och rör i pickels. Smaka av med curry, salt och peppar.
-
Lök: Skala och skär löken i ringar. Vänd dem i mjöl. Hetta upp oljan till 180° i en kastrull. Fritera lökringarna i omgångar tills de är gyllenbruna, ca 2 min. Ta upp och låt löken rinna av på hushålls-papper.
-
Skär brödet i skivor och skär dem sedan i små fyrkanter. Bre dem med smör. Skär rostbiffen i mindre bitar och lägg dem på bröden. Klicka på remouladen och lägg på lökringarna. Garnera med vattenkrasse.