Smörrebröd med avokado, räkor och rom

Smörrebröd kan kallas Danmarks nationalrätt, och är en smörgås som ofta består av en skiva grovt bröd med olika pålägg. Här med avokado, räkor och rom. Mums!
Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 6 skivor bröd
  • 2 msk smör
  • 3 avokado - mogna
  • 250 g räkor - skalade, i lake
  • 75 g löjrom - eller stenbitsrom
  • vattenkrasse - eller annan krasse
  • 6 citronskivor
  • 2 krm flingsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Bred brödskivorna med smör. Skiva avokadon tunt.

  2. Fördela avokado och räkor på smörgåsarna. Toppa med löjrom, krasse och citronskivor. Strö över flingsalt och peppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!