3.53.53.53.53.5

Fröströssel som blir över passar fint att strö över sallader.

För 6 personer:

Ingredienser

6 skivor bröd
2 msk smör
6 skivor lax, kallrökt
4 rädisor, –6
2 msk smörgåskrasse, klippt

Äggröra:

4 ägg
0,5 dl matlagningsgrädde
1 msk vatten
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 msk smör

Fröströssel, ca 1 1/2 dl:

0,5 dl pumpakärnor
0,5 dl solrosfrön
1 msk vita sesamfrön
1 msk svarta sesamfrön
0,25 tsk flingsalt

Garnering:

nymald svartpeppar

20 minuter

 

Smörrebröd med äggröra och rökt lax – gör så här:

  1. Fröströssel: Blanda alla ingredienser.
  2. Äggröra: Blanda äggen med grädde, vatten, salt och peppar i en skål. Smält smöret i en kastrull och häll i äggstanningen. Sänk till medelvärme och rör tills äggröran är krämig.
  3. Bred brödskivorna med smör. Skiva rädisorna tunt. Toppa med äggröra, lax, rädisor och krasse. Avsluta med 1–2 msk fröströssel och peppar.

 

 

Fler recept med: Buffémat, Mackor