Smörrebröd med ägg och tomat

Detta är en klassiker, som alla danskar uppskattar. Många barn får med sig en ägg- och tomatsmörgås i matlådan till skolan som lunch varje dag.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 rågbröd - skiva, hembakat
  • 0,5 msk smör - eller margarin
  • 1 ägg - hårdkokt
  • 1 tomat - mogen, fast
  • 1 msk majonnäs
  • 1,5 msk kryddkrasse - klippt

Gör så här

  1. Halvera rågbrödet – i Danmark äter man gärna rågbrödskivorna i halve. Det anses mer lätthanterligt och aptitligt än en enda stor skiva, lastad med pålägg.

  2. Bred rågbrödet med matfett. Skiva ägg och tomat och varva ägg- och tomatskivor på tegelpannevis på brödet. Spritsa på en sträng majonnäs och strö över kryddkrasse.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!