00000

Smörrebröd med ägg, kallrökt lax, örtolja, ärtskott och krasse passar bra på påskbuffén. Halvera bröden om du vill att smörrebröden ska räcka till 8 personer på buffé.

För 4 personer:

Ingredienser

4 skivor bröd, t ex rågbröd
2 msk smör
4 ägg, hårdkokta
1 apelsin
1 rödlök, liten
200 g lax, kallrökt
0,5 ask ärtskott
2 msk smörgåskrasse, klippt
0,5 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar, nymald

Örtolja:

0,5 dl olivolja
1 tsk citron, pressad
0,5 dl basilika, hackad
0,5 dl persilja, hackad
1 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald

20 minuter

Smörrebröd med ägg och kallrökt lax – gör så här:

  1. Örtolja: Mixa ingredienserna till oljan med mixerstav. Krydda med salt och peppar.
  2. Bred smör på brödskivorna. Skala och skiva äggen. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Skär den i tunna skivor. Skala och skär löken i tunna skivor.
  3. Lägg lax, ägg, apelsin och lök på bröden. Toppa med ärtskott och krasse. Ringla över örtolja och strö över flingsalt och peppar.

 

Fler recept med: Buffémat, Fisk, Lax, Mackor