Smörrebröd med ägg, kallrökt lax, örtolja, ärtskott och krasse

Smörrebröd med ägg, kallrökt lax, örtolja, ärtskott och krasse passar bra på påskbuffén. Halvera bröden om du vill att smörrebröden ska räcka till 8 personer på buffé.
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 4 skivor bröd - t ex rågbröd
  • 2 msk smör
  • 4 ägg - hårdkokta
  • 1 apelsin
  • 1 rödlök - liten
  • 200 g lax - kallrökt
  • 0,5 ask ärtskott
  • 2 msk smörgåskrasse - klippt
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Örtolja

  • 0,5 dl olivolja
  • 1 tsk citron - pressad
  • 0,5 dl basilika - hackad
  • 0,5 dl persilja - hackad
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Örtolja: Mixa ingredienserna till oljan med mixerstav. Krydda med salt och peppar.

  2. Bred smör på brödskivorna. Skala och skiva äggen. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Skär den i tunna skivor. Skala och skär löken i tunna skivor.

  3. Lägg lax, ägg, apelsin och lök på bröden. Toppa med ärtskott och krasse. Ringla över örtolja och strö över flingsalt och peppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!