Smörgratinerad hummer – recept från restaurang Camara

44444

Recept på gratinerad hummer från restaurang Camara. Med hummertinan mitt i restaurangen serveras alldeles nykokt och smörgratinerad hummer.

För 2 kokt hummer

Ingredienser

Gratinerad hummer

2 humrar, kokta
100 g smör, rumsvarmt
0,5 dl sherry, torr
0,5 dl persilja, mycket finhackad
1,5 msk dijonsenap
0,5 tsk havssalt
2 krm svartpeppar, nymald

Gratinerad hummer – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°. Rör samman smör, sherry, persilja och senap. Krydda med salt och peppar.
  2. Klyv hummern i halvor. Hugg jack i klorna på 2 ställen med en stadig kockkniv. Då går det bra att bryta isär klorna och lätt få tag köttet inuti.
  3. Lägg hummerhalvorna på ett ugnssäkert fat, även klorna. Bred på smöret och sätt hummern högt upp i ugnen ca 5 min bara så att den blir varm och får lite färg på ytan. Servera genast.

 

SE ÄVEN

Läckraste snittarna till fest

Tre goda fördrinkar att bjuda på

Chokladfondant med nutella till dessert

Fler recept med: Gourmet och lyx, Nyårsmeny, Skaldjur