Vegetarisk smörgåstårta

4.24.24.24.24.2

Recept på vegetarisk smörgåstårta! En helt vegetarisk smörgåstårta som kan omvända även den mest inbitne köttätare. Den här smörgåstårtan är täckt med krämig avokado, krispiga rädisor och solrosskott.

För 6-8 personer:

Ingredienser

Bröd:

32 skivor rågbröd, ljust
75 g smör, eller Bregott

Hummus:

1 burk kikärter, (400 g)
1 msk vatten
1 tsk citron, pressad
1 tsk vitlök, pressad
2 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald

Avokadokräm:

3 avokador
3 msk crème frache
1 msk citron, pressad
2 msk rödlök, finhackad
0,5 tsk salt

Kesofyllning:

2 dl keso, naturell
1,5 msk pesto, röd
1

Kräm:

150 g färskost, naturell
3 msk crème fraiche

Garnering:

1 grönsallad, eller krispsallad
2 avokador
1 msk citron, pressad
8 rädisor
59 g solrosskott
1-2 msk solroskärnor, rostade och saltade

Vegetarisk smörgåstårta – gör så här:

  1. Skiva brödet och kantskär det. Smöra brödet noga, det hjälper brödet att hålla strukturen och inte bli mosigt.
  2. Hummus: Mixa avrunna, sköljda kikärter med vatten, citron, vitlök, salt och peppar.
  3. Avokadokräm: Halvera och gröp ur avokadon. Mosa avokado och pressad citron. Blanda med crème fraiche, rödlök och salt.
  4. Kesoröra: Rör keson och peston med gaffel så att grynigheten är kvar. Krydda med peppar
  5. Bred ut de olika fyllningarna på varsitt lager bröd och lägg ihop smörgåstårtan. Börja och avsluta med bröd.
  6. Kräm: Rör ihop färskost och crème fraiche smidigt. Täck hela tårtan med rikligt av krämen med hjälp av en slickepott eller flat kniv (lilleman).
  7. Klä sidorna på tårtan med sallad.
  8. Kärna ur avokadon och skär den i tunna skivor. Droppa över citronsaft så att de inte mörknar för fort. Snoppa rädisorna.
  9. Garnera  smörgåstårtan med avokado, rädisor, solrosskott och solroskärnor.

 

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego ❤️

Fler recept med: Buffémat, Dop, Student, Vegetariskt