Smörgåstårta med räkor

Smörgåstårta med räkor. Här är en skagentårta - klassisk smörgåstårta med Tore Wretmans skagenröra som fyllning.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 9 landgångsbröd

Fyllning

  • 1 kg räkor - med skal
  • 3 ägg - hårdkokta
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 tsk pepparrot - riven
  • citron - rivet skal av 1 frukt
  • 1 dl dill - hackad
  • salt
  • peppar - nymald

Garneringskräm

  • 2 dl crème fraiche
  • 0,5 dl majonnäs

Garnering

  • 500 g räkor - med skal
  • 100 g löjrom
  • ägg - hårdkokta
  • citron
  • dill

Gör så här

  1.  Kantskär brödet och lägg ut dem tre och tre. Gör tre rundlar med en form eller tallrik, cirka 22 centimeter i diameter.

  2. Skala och hacka räkorna och äggen. Blanda ingredienserna till fyllningen och smaka av med salt och peppar.

  3. Fördela hälften av fyllningen på första lagret bröd. Lägg på ett nytt lager bröd och därefter resten av fyllningen. Täck med ytterligare ett lager bröd.

  4.  Blanda crème fraiche och majonnäs och bred runt kanterna och på toppen. Plasta in och låt tårtan vila i kylen över natten så att brödet blir saftigt.

  5. Vid servering: Täck kanterna med hackad dill. Garnera med räkor, löjrom, äggklyftor, citron och dill.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!