I annonssamarbete med SöNDAG

00000

Smörgåstårta med rostbiff är klassiskt komponerad på danskt rågbröd. Smörgåstårtan ser extra spännande ut med mörkröd sallad och rödlöksringar.

För 6 - 8 portioner

Ingredienser

Smörgåstårta med rostbiff

Bröd:

24 mörkt, danskt rågbröd, skivor
smör, eller Bregott

Lager 1:

2 msk philadelphiaost
3 msk crème fraiche
0,5 rödlök
smögåskrasse, en halv ask
0,5 äpple, rött

Lager 2:

1 dl remouladsås
6 rostbiff, skivor
4 ättiksgurkor, hela

Täckning:

150 g philadelphiaost
3 msk crème fraiche
1 ekbladssalladshuvud, eller lollo rosso

Topping:

8 rostbiff, stora skivor
0,5 slanggurka, stor
1 rödlök
smögåskrasse, en halv ask
2 msk remouladsås
2 msk rostad lök, kan uteslutas

Smörgåstårta med rostbiff

 

1) Kantskär rågbrödsskivorna. Smöra brödet noga så håller det formen.
2) LAGER 1: Finhacka skinkan och äpplet och rör ihop med majonnäsen och philadelphiaosten.
3) LAGER 2: Skölj ruccolan noga, låt den rinna av och mixa en pesto med salladen,
pinjenötterna, salt och olivolja. Blanda med philadelphiaosten och crème fraîchen.
4) Bygg smörgåstårtan med de två olika lagren. Börja och avsluta med bröd.
5) Gör färskostkräm till täckning genom att röra färskost och crème fraiche smidigt. Täck hela tårtan med rikligt av krämen med hjälp av en slickepott. Så här långt kan du förbereda dagen innan om du plastar in tårtan.
6) Klä sidorna på tårtan med grönsallad och ovansidans kanter med röd ekbladssallad.
7) Skala gurkan och skär den sedan i tunna, sneda skivor. Skala rödlöken och skär den i ringar
8) Toppa tårtan med ett lager remouladsås under gurkskivorna, därefter rostbiffsskivorna i snurror, rödlöksringarna och allra sist krassen. Strö över lite rostad
lök om du gillar sådan.

Fler recept med: Buffémat, Fest, Övrigt, Söndag, Svenskt, Tårtor